De mest uriktige uttalte ordene - fra verdens byer til kjendisens navn (2024)

Vi kjenner alle denne følelsen.Du er i samtale, og du må endelig si dette nye ordet som har snek seg inn i samfunnets ordbok.Kanskje du så det på en million memes eller leste i hver artikkel denne uken, men når du kommer for å si det, føler du plutselig at tungen stammer.Tross alt, hvordan vet vi at vi uttaler ord riktig, siden vi aldri har hørt eller brukt dem høyt?

Er det den siste krattentendens, høytiderHotspotellerCovid -variant, hver dag vi møter nye, ofte vanskelige datoer.Mange av dem får oss til å kamme oss i konsonanter og vokaler eller mumle dette, og vi håper at ingen vil legge merke til det.

Fra bynavn til forbrukermerker, fra musikere til filmstjerner og en hel masse sportsstjerner, sliter vi alle sammen med mestring av uttalen.Men hva er de mest uriktige uttalte ordene?

Dette sendte Wordtips med oppdraget om å oppdage de mest overraskende begrepene.Bruke en ordbok onlineForvo.com, Vi gikk inn på data om antall lytter av en rekke ord, navn og steder å se hvilke begrep folk har mest problemer med.

Viktige konklusjoner

  • Z7 000 000Lytter til Forvo - Folk har et uttalelsesproblemRio de JaneiroMer enn noen annen by i verden.
  • Saoirse RonaninneholderOftest dårlig uttalte navn på skuespillerne- z95 000 lyttere.
  • Ed Sheerandet kan være et hjemnavn, men154 000 lyttereBevis at navnet på sangeren er vanskelig å uttale for noen.
  • MVP -spillereJokic, EmbiidJegAnti -kounboblantden mest uttalte NBA -stjerner.
  • Når det gjelder forbrukermerker,Googlesamles1.300 000 lytterefor uttalen.

Julens hotspots viser seg å være de mest uriktige bynavnene

Eller Buenos Aires(BWEH · NOS AI · RUHZ) i Argentina eller Bagdad (bag-tata) I Afghanistan har hvert land minst en by som helt sikkert vil få språket ditt til å slå seg av og ta tak iord søkemotor.Gå på en reise rundt i verden under en uttale for å se i hvilke byer de fleste snubler.

I 195 land der over 7000 språk og dialekter snakkes, vil det helt sikkert være en viss overraskelse når det gjelder å spikre riktig uttale.Med noen av de mest kontroversielle og misvisende uttalene som følge av bynavn.

Som i tilfelle av språkopplæring, er kunsten å mestre riktig uttale av bynavn å dechiffrere hver stavelse.Sarajevo er et sted som tiltrekker seg mange engelskspråklige, fordi J sies stille "Sa · ruh · yay · ed'Mens Chicago (Shuh · keh · do · gw) kan forvirre noen utlendinger fordi "CH" uttales som "sh".

Skuespillerinnen fra listen A, Saoirse Ronan, har vanligvis et dårlig uttalt navn

Til tross for nominasjonen til mange Oscar -utdelinger, BAFT og Screen Actors Guild, for ikke å snakke om å vinne Golden Globe, Saoirse Ronan (Ser-Sha Row Nuhn) som ligger øverst på listen vår som skuespiller med det mest uriktige uttalte navnet.Gaeliske navnSlik som saoirse kan absolutt være vanskeligere å uttale, takket være fordelen med doble eller trippel vokaler som får mange av oss til å klø på hodet.

frihetMarihøneJegSmå kvinnerTimothée Chalamets harmoni vises også i våre 10 mest uttalte navn på skuespillerne.Ofte forvekslet med Tymoteusz (ti · muh · du),Riktig uttale kommer fra hans franske arv, der dobbel EE og aksent gjør ""Timo-ty skole-mai.Imidlertid virker begge store skjermstjerner rettferdigeavslappetat andre feil uttaler sine pinlige språknavn.

Byens navn dominerer i de mest uriktige uttalte ordene

I følge vår studie har byen et av de vanskeligste navnene å mestre.Med åtte av de ti vanskeligste bynavnene som samlet over en million lyttere, overskygget denne kategorien alle andre.Rio de Janeiro (Ree-Oh Dey Zhuh-Nair-Oh) kom først med et imponerende antall 7.000.000 lyttere.Som portugisisk er beryktetvanskelig språkfå rett, spesielt somUttale er annerledesI forskjellige regioner i Brasil er det ikke overraskende at så mange mennesker trengte hjelp.

En av teoriene som forklarer hvorfor vi kan ha problemer med riktig uttale av bynavn, koker det ned til at det noen ganger er slikoversattFor å forenkle eller bedre samsvare med stavelsene som brukes på forskjellige nasjonale språk.Mens London ganske enkelt er London (Luhn · dn) For en person som snakker engelsk, blir London London på fransk, noe som forårsaker litt forvirring når det gjelder uttale.

På den annen side er noen byer rett og slett vanskelig å tyde.Hovedstaden i Skottland, Edinburgh, er et godt eksempel, ofte feil uttalt som„Ed-in-Borough”eller med for høyt press påGH,I likhet med Pittsburgh.Riktig uttale er "Ed-in-Bruh, ”zRåd fra innbyggerneIkke dvele ved vokalene og ikke å snakke det sisteBruhSeksjoner raskere og mykere.

Tyske bilmerker henter folk flest til å utøve uttal

Marek -navn er et av de vanligste begrepene som villeder oss og forvirrer oss.Når nye selskaper dukker opp og utvikler seg, må vi ofte bestemme en gang for alle hvordan de skal uttale navnet sitt.Vi har oppdaget at noen av de største merkene i verden fremdeles er pinlige de fleste takket være Google Supremo Search Engineers(Goo-guhl)tar førsteplassen med 1,3 millioner lytting.

Selv om tyske biler er kjent for sin utmerkede ytelse og luksuriøse kjøreegenskaper, har mange mennesker problemer med å uttale navnene sine riktig ogstavingderes.I den grad kvartetten av tyske bilprodusenter, inkludert Porsche (By-shuh), BMW (Bee Em Double Yoo), Mercedesa do (Mer-Say-Deez Benz) Jeg audi (Ow-dee), vises alle i våre 10 mest uriktige uttalte merkenavn.

Selv om BMW faktisk er et forkortelse som betyr Bayerische Motoren Werke eller Bavarian Motor Works, er initialene i seg selv veldig utpregetannerledesI forskjellige dialekter.Mens vi er på engelsk kjenner vi det som "Bee Im Double Yoo,'Å være et tysk merke, er den opprinnelige uttalen mer lik "B M V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V V'

Sergio Agüero tar førsteplassen i bordet som fotballspiller, vanligvis dårlig uttalt

Som en virkelig global idrett er det ikke overraskende at vi ofte møter fotballspillere hvis navn viser seg å være vanskeligere å uttale enn å score det perfekte målet.DUKKEstraff.Eller legenden om spillet som Lionel Messi(Lee-Oh-Nell Balan-I)eller morgendagens stjerne i Kyliana Mbappe (Kee-Lee-An M-BAP-Write) å skaffe riktig uttale i fotball er ikke en lett oppgave.

Under fjorårets Euro 2020 -turnering ga UEFA -arrangørene til og med ut So -kaltJuksearkFør kvartfinalene, for å hjelpe fans bedre å forstå litt vanskeligere uttalelse.På grunn av det faktum at verdensmesterskapet vil finne sted i Qatar i år, er det nå det perfekte tidspunktet å oppdatere leveransen før du støtter favorittspillerne dine.8 av våre 10 beste spillere vil sannsynligvis delta i turneringen, inkludert den polske trioen Wojciech Szczęsny (Krigschec), Jakub Błaszczykowski (Yak -obo bla-wa-kk-sk-iog krzysztof piątek (Kashish-Toff P-Yon-Tech).

Når det gjelder polsk fonologi, har mange mennesker vanskeligheter med å mestre uttalelse, takket være overflodkomplekse klynger av konsonanter.På dette tidspunktet møter vi en rekke vellykkede konsonanter uten vokaler.Selv om dette forekommer på mange språk, inkludert på engelsk, møtes vi med polske ord mye oftere, noen ganger finner du så mange som seks konsonanter på rad, som for Jakub Błaszczykowski.

MVP Jokic, Embiid og Antetokunmpo -spillere blant de mest uttalte NBA -stjernene

I likhet med sine profesjonelle kolleger, spillere, møter basketballspillere ofte de samme farene når det gjelder feilaktig uttale.Mens NBA tiltrekker seg de beste spillerne i verden til USA, for å øve sine ferdigheter, ser vi navn fra hele verden som vises på t -skjorter, klare til å overraske alt intetanende fans.

Faktisk har vi de siste årene sett enestående basketballspillereutfordringKunngjørere, matcher dommere og kringkastere for jevn forvirring av navn.WNBA -stjernerNatalia Achonwa(na-ta-lee uh-chon-wuh)JegTilhører McDonald's(Air-e Muk-Don-Uhld) Nylig tok han en stilling og hevdet at disse feilene ser bort fra og diskriminerende, mens det ikke er noen unnskyldning for slike feil, under hensyntagen til at uttalelsesguider blir levert for å unngå slike GAF -er.

Ed Sheeran tar førsteplassen på listen over de dårligst uttalte musikerne

Ed Sheeran (Ed Sheeran), Shakiry (Shuh-keeuh-ruh) og Justin Bieber (Juh Stuhan Be Buh) er sannsynligvis en av de mest populære musikerne i verden.Deres fengende sanger er kjent for millioner av mennesker;Navnene deres virker imidlertid ikke så enkle å gå av språket.

Billie Eilish (Bi-Lee Eye-Lish) er en annen musiker på toppen av spillet sitt, som kan skryte av det størsteordforrådHver moderne popmusikkstjerne, i tillegg til to best -selgende album.Billie ligger imidlertid på toppen av et helt andre diagrammer, fordi hun hevder på fjerdeplassen blant de mest uriktige uttalte navnene på musikerne i våre topp ti, og navnet hennes er en avde vanskeligste ordeneAvslu*tt fra 2021.

De mest uriktige uttalte ordene

Millioner av mennesker bruker online uttalelsesordbøker, for eksempelForvo.comI møte med et spesielt djevelsk ord.Ved å gå inn i data og telle antall lytter for en rekke datoer, navn og steder, fant vi ord som oftest uttales over hele verden.

Det sies at den gjennomsnittlige amerikaneren kjenner, forstår og bruker 20 000 ord i ordboken hans og ytterligere 22 000 ord som er passive.Tatt i betraktning at det er over 170 000 ord i det engelske leksikonet, betyr dette at vi forstår mindre enn 25% av vårt eget språk.

Det er kanskje ikke så overraskende at så mange ord, navn og steder viser seg å være vanskelig å uttale.Husk at neste gang du kommer over et vanskelig ord, prøv å dele det inn i stavelser, se etter en kombinasjon av bokstaver du kjennerOrd med venner jukserEller bruk online uttalelsesdatabaser for å høre det profesjonelt snakket av mange forskjellige høyttalere.

Metodikk og kilder

For å finne de mest uttalte ordene, brukte vi den største uttalelsesordboken i verden:Forvo.com.Forvo bruker lydklipp på mange forskjellige språk for å lette språkopplæring og riktig uttale av ord.

Etter å ha utarbeidet den første listen over skuespillere, merker, sportsstjerner, musikere og byer, kunne vi fordype dataene for å finne ut hvor mange ganger hvert navn eller sted ble lyttet til for å lære riktig uttal.

Etter å ha registrert antall lytter for hver dato, fant vi de 10 beste oppføringene med antall lytter for hver kategori.

For å finne den mest urolige uttalelsen i hvert land, lette vi etter byer med en befolkning over 100 000. Hvis ingen by oppfylte kriteriene for et gitt land, ble de valgt til de 10 mest befolkede byene avhengig av tilgjengelighet.Da ble bynavnet valgt for hvert land med det største antall lytter.

Vil du lære mer?

Engelsk kan være vanskelig, og feil uttale er en vanlig språkfelle, og det samme er stavefeil.Gjennomgå vår omfattende listehyppige stavefeil, Finn riktig stavemåte for ordene du trenger, og eliminere stavefeil.

De mest uriktige uttalte ordene - fra verdens byer til kjendisens navn (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6112

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.